Heeft u ook altijd al eens het beste uit uw garnalen willen halen? Wij gaan u precies uitleggen hoe u overheerlijke garnalen kunt maken in combinatie met gekonfijte aardappelen.

Ingrediënten voor garnalen met gekonfijte aardappel


  • - 500 gram aardappelen
  • - 1 ui
  • - 200 gram garnalen
  • - 1 eetlepels azijn
  • - 1 theelepel Baskische peper
  • - 2 Eet lepels crème fraîche
  • - 1 liter druivenpitolie
  • - 1 teentje knoflook
  • - Een klein beetje zout
  • - 1 citroen
  • - 4 eieren
  • - Ook heeft u een rasp nodig voor de citroen.
Deze ingrediënten zijn voor 4 personen.
Aan de slag

U kunt de aardappel konfijten door ze in het suiker te leggen, dit is na enkele uren klaar. garnaal met aardappel Pak een pan erbij en giet voorzichtig de olie in de pan, daarna gooit u de aardappels erbij, vervolgens gooit u het teentje knoflook en de ui erbij. Zet de pan dan op hoog vuur, zodra het begint te schuimen draait u voorzichtig het vuur weer uit. Prik zo nu en dan in de aardappels om te checken of de aardappels wel gaar zijn. U moet het vuur pas uitdraaien als de aardappels gaar zijn.

Als de aardappels lauwwarm en gaar zijn kunt u ze uit de pan halen en beginnen met pellen. Dit is het moment waarbij u de rasp moet gebruiken, u raspt de citroenschil erg fijn. Vervolgens mixt u de Baskische peper met de crème fraîche

Zet vervolgens nog een pan op het vuur en kook de eieren, u wilt de eieren niet te hard gekookt hebben, daarom raden wij u aan om de eieren circa 8 minuten te koken. Snij vervolgens de aardappel in stukjes, en leg het in een kommetje, u kunt het natuurlijk ook op een bord leggen. Vervolgens snijdt u de eieren in zeer kleine stukjes. Snij de ui in hele kleine stukjes, gooi de ui er doorheen.

Verdeel vervolgens zeer zorgvuldig de mix van crème fraîche en Baskische peper. U kunt eventueel de garnalen ook nog door de salade mixen. Maak het gerecht af met een citroenschil en gooi vervolgens de garnalen er ook doorheen.

De herkomst van dit recept

Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Zoutkamp, waar twee visser het een goed idee leken om de chef-kok Leon Mazairac, te overtuigen dat hún vers gevangen garnalen het allerlekkerst waren. Chef-kok Leon Mazairac was het er helemaal mee eens. Hij beweerde zelfs dat het een dag en nacht verschil is met garnalen die eerst naar het buitenland worden verzonden om daar gepeld te worden. Leon raakte hierdoor gefascineerd en wou dit graag aan het licht brengen in het tv-programma binnenste buiten.

Bewaar en serveertips

Dit gerecht is ook heel erg lekker te eten met brood, zodat u het kunt scheuren het vullen met het gerecht. Wij raden het niet echt aan om het in te vriezen, of maximaal voor 4 dagen. Na de 4 dagen gaat onder andere het eigeel verkleuren en word het hele gerecht een stuk minder smakelijk. Verder hopen wij dat u het gerecht gaat proberen en dat het net zo lekker smaakt als dat het bij ons deed!