De mousse au chocolade

De mousse au chocolade is een dessert dat afkomstig is uit de Franse keuken. In Frankrijk is het dessert de mousse au chocolade mousse au chocolade ongelofelijk populair. Het dessert is een mousse die met de smaak van de onvergetelijke smaak van heerlijke chocolade. Je kunt de mousse au chocolade bijna overal ter wereld bestellen en overal wordt hij natuurlijk anders bereid. Er zijn tegenwoordig ook vele recepten te vinden op het internet om deze mousse au chocolade te maken. De klassieke mousse au chocolade is dan ook wel de bekendste in zijn soort. De mousse au chocolade heeft een toch luchtige smaak maar ook weer een super sterke en frisse. De mousse au chocolade bereiden is bijna altijd een succes het is erg eenvoudig om deze mousse au chocolade te maken en je hoeft hem naar 10 minuten voor te bereiden heel simpel. Je kunt aan de hand van de chocolade die je gebruikt bepalen hoe sterk je jouw mousse au chocolade wilt hebben.

De meeste mensen gebruiken pure chocolade om de mousse au chocolade te maken omdat pure chocolade een wat tedere smaak heeft en perfect is voor de mousse au chocolade. Als je de mousse au chocolade lekker zoet wilt hebben dan zal je melk chocolade of witte chocolade moeten gebruiken. Voor de mousse au chocolade heb je verschillende ingrediënten nodig. Je hebt natuurlijk de gewenste chocolade nodig voor de juiste smaak natuurlijk. Verder zal je nog aparte suiker nodig hebben zodat je de smaak nog kunt aanscherpen dit voor een extra lekkere smaak. Naar keuze kan je ook nog eens alcohol toevoegen voor een wat bittere smaak dit valt vaak goed samen met de melk chocolade. Vervolgens als laatste ingrediënt zal er slagroom gebruikt moeten worden voor de luchtige en zachte smaak die in de mousse au chocolade vaak zit.

De bereidingswijze van de mousse au chocolade is vrij simpel. Zorg ten eerste natuurlijk dat je alle ingrediënten bij elkaar hebt zodat je niet in tijdsnood komt terwijl je aan het koken bent. Allereerst ga je de ingrediënten scheiden van elkaar en los van de verpakking halen of dergelijke. Hierna zal je de eieren moeten breken en deze in een schaal moeten doen. Zodra ze erin liggen voeg je hier suiker aan toe zodat de suiker intrekt in de eierdooiers. Nu zal je het geheel mixen. Mix zo lang en hard dat er zelfs schuim ontstaat zodat je ze kunt gebruiken voor de mousse au chocolade. Nu zal je de chocolade moeten laten smelten in de pan.

Nadat je de chocolade hebt laten smelten voeg je hier de eieren en de suiker aan toe, optioneel is om hier ook nog rum aan toe te voegen voor extra smaak. Nu pak je verschillende patronen en giet je het bij elkaar, slagroom kun je ondertussen ook hieraan toevoegen voor de luchtige smaak. Als je alle stappen hebt gevolgd leg je de patronen in de koelkast voor minimaal 2 uur. Nadat ze 2 uur in de koelkast hebben gelegen zijn ze klaar op opgegeten te worden.