Tarte tatin recept

Tarte tatin De tarte tatin is een soort van appeltaart dat op zijn kop ligt. De tarte tatin oftewel de appeltaart heeft een lekker klein laagje suiker die is gekarameliseerd. Dit heeft de tarte tatin een extra sterke maar wel ongelooflijk lekkere smaak. De tarte tatin is in de 19e eeuw uitgevonden door 2 zusters. De uitvinding gebeurde per ongeluk. De twee zusters tarte en tatin leefde in een hotel in het binnenland van frankrijk. De twee zusters waren in het bezit van een hotel waar zij vaak moesten koken. Eenmaal toen een er veel gasten waren bij het hotel moest er natuurlijk gekookt worden voor hen. De twee zusters waren erg vindingrijk en creatief en het hotel stond toentertijd al bekend als een hotel waar je goed kon eten. De twee zusters voor de vele gasten toen ook toetjes maken. De twee zusters hielden er altijd al van om hun gasten te verrassen en zo deden ze dat deze keer ook. Ze hielden ook van appeltaarten maken. Ze maakte die avond een speciale appeltaart voor hun gasten. Ze voegden namelijk gekarameliseerde suiker toe aan de appeltaart zo ontstond de tarte tatin. De gasten beviel het toetje zo goed dat ze zelfs een grote fooi achterlieten. Zo dachten de twee zusters dat ze dat wel vaker konden serveren en zo is het recept van de tarte tatin ontstaan.

Om een tarte tatin te maken heb je natuurlijk verschillende ingrediënten nodig. Je hebt maar enkele ingrediënten nodig namelijk wat appels, suiker en bladerdeeg. Om een tarte tatin te maken is echt niet moeilijk maar ook niet simpel. Je moet je houden aan tijd en je moet handige trucjes weten. Zorg er eerst voor dat je de ingrediënten bij elkaar schraapt en dat je klaar bent om te koken.

Allereerst zorg je ervoor dat je een koekenpan heb waarin je de suiker kan karameliseren. Zorg ervoor dat je de suiker niet te hoog op het vuur hebt staan anders verbrand het namelijk. Vervolgens zorg je ervoor dat terwijl de suiker karamelliseert je alvast 6 verschillende appels snijd zodat je je deze natuurlijk later dan niet meer hoeft te snijden, dit zou wellicht tijdsnood veroorzaken. Zorg er nu voor dat je de appels in 4 delen snijd en deze later in de cakevorm legt. Zodra de suiker is gesmolten kun je deze in de cakevorm leggen zodat deze de bodem bedekt met een lekkere zoete opvulling, de bodem wordt vervolgens de bovenkant omdat je de taart omkeert. Na het gieten van de suiker leg je de appels erboven op. Bedek de gehele cakevorm met appels. Nu moet je het bladerdeeg erop leggen. Wat je het beste kunt doen is dan ook de bladerdeeg fijn drukken zodat de bladerdeeg een grote oppervlakte heeft. Nu kan je de cake bedekken met het bladerdeeg. Gooi vervolgens de geheel cake in de oven en klaar is kees.

De meeste mensen eten tarte tatin met lekkere thee of koffie erbij. De tarte tatin is een aardig zoet cakeje en is daarom ook best machtig. Als je er veel van eet, kan je er misselijk van worden.