Vegetarische linzencurry recept

Een recept voor de vegetarische linzencurry is vrij speciaal. Dit omdat de vegetarische linzencurry een bijzonder recept is en niet vaak wordt gegeten. Het is echter erg lekker en smaak is speciaal. Wel is het belangrijk hoe je het kookt. De linzen die worden gebruikt in de vegetarische linzencurry zijn erg klein, het lijken net een soort van kleine zaadjes die je zo kunt opeten. De vegetarische linzencurry kan je voor weinig geld maken en is erg lekker natuurlijk. In het beschreven recept gaan we het hebben over de vegetarische linzencurry zelf en over de kokosrijst die erbij wordt geserveerd. Het recept is voor ongeveer 4 personen. Je maakt dus gelijk een grote pan zodat je het goedkoop per persoon kunt verdelen.

Je hebt een hoop ingrediënten nodig om deze vegetarische linzencurry te kunnen maken. Ook heb je natuurlijk aparte ingredienten nodig om de kokosrijst te kunnen maken. Allereerst heb je verschillende papadums nodig. Dit zijn bijzondere specerijen die je nodig hebt voor de over treffelijke smaak. Ook zal je een grote wortel moeten hebben om de vegetarische linzencurry te kunnen maken. Verder zijn er verschillende specerijen nodig voor de vegetarische linzencurry zoals: knoflook, tomaten en gember. Verder moet je natuurlijk linzen hebben om deze te mengen met het recept. Een peper voor de pittige smaak en een appel. Het recept is aardig complex en bevat een hoop ingrediënten.

Linzen curry Oke, we gaan aan de slag. Allereerst zorg je ervoor dat je een koekenpan verhit om hierin boter te doen zodat deze wordt verhit en kan smelten. Zodra de boter is gesmolten kun je er andere ingrediënten opleggen zodat deze goudbruin kleuren. Nu ga je de specerijen klaar maken en dus snijden en scheiden van elkaar. Nu pak je de wortel en snij je deze in verschillende blokjes zodat je deze later kunt toevoegen aan de vegetarische linzencurry. Nu ga je de specerijen in de pan doen en voeg je hierna de blokjes wortel doe aan het papje. Nu ga je de pan roeren en voeg je de rest van de specerijen toe. Zorg ervoor dat de pan niet te hoog op het vuur staat. Nu ga je als laatst de tomaten toevoegen aan de pan en bak je deze 10 minuten lang, gooi er ook wat vloeistof bij, water. Nu ga je de linzen pakken en ga je deze spoelen. Vaak zijn linzen besmet met chemische of natuurlijk bacteriën. Zorg er dus goed voor dat je deze schoonmaakt, anders kan je flink ziek worden. Nadat je de linzen heb toegevoegd begin je aan de kokosrijst.

De kokosrijst maak je in een rijstkoker. Voeg hier rijst aan toe met wat water. Je moet goed opletten om lekkere kokosrijst te maken. Nadat het wat begint te verdampen moet je stukjes kokos toevoegen aan de rijstkoker. Zorg dat de stukje in de vloeistof zitten zodat de smaak goed wordt verspreid. Eenmaal gekookt dan haal je de stukjes eruit en voeg je deze toe aan de vegetarische linzencurry, lekker eten.